• Huvudsponsor
    Titelsponsor
Fredag Fre 16 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Söndag Sön 18 September Sep
Måndag Mån 19 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Söndag Sön 25 September Sep
Måndag Mån 26 September Sep
Söndag Sön 2 Oktober Okt
Fredag Fre 14 Oktober Okt
Söndag Sön 16 Oktober Okt
Måndag Mån 17 Oktober Okt

Hit gick prispengarna i april

1 juni 2022 21:33
Månadens Spelare

Linköping FC:s Amalie Vangsgaard blev framröstad till Månadens Spelare i OBOS Damallsvenskan i april. De 10,000 kronorna från Svenska spel hamnar hos LFC Fadderakademin.


Till vilket projekt går pengarna och varför?

LFC Fadderakademin - ett viktigt projekt för unga fotbollstjejer i Linköping.

Hur hjälper prispengarna från Svenska spel er att utveckla ert projekt? Varför initierade ni detta projekt?

Linköping FC startade 2014 ett fadderprojekt tillsammans med Linköpings kommun och Östergötlands FF. I Fadderakademin är spelarna i Linköping FC faddrar till alla flicklag i Linköpings kommun. Spelarna från Linköping FC besöker flicklagen på deras hemmaplan för att hålla i träningen, inspirera, sprida glädje och uppmuntra tjejerna att fortsätta spela fotboll. Fadderakademin är uppskattad och viktig för utvecklingen av flickfotbollen i Östergötland, och något vi är stolta över i LFC. Vi är därför väldigt glada att Amalie har valt att skänka pengarna till den här delen av verksamheten, ett mycket välkommet bidrag.

Vad har ni möjliggjort tack vare detta projekt?

Sedan Linköping FC startade Fadderakademin har antalet registrerade flickspelare i Linköpings Kommun gått upp med 32,5 % och antal lag har ökat från 80 till 106 (siffror fram till 2019).

Amalie Vangsgaard blev alltså Månadens Spelare i april och tilldelades prispengarna på 10.000 kronor. Hon har fortsatt göra mål för sitt lag och är givetvis glad för utmärkelsen.

– Jag skulle vilja tacka juryn och alla som har röstat på mig. Det betyder jättemycket för mig och det är skönt att veta att andra tycker att jag har gjort det bra. Jag vill också skicka med att det har varit jätteviktigt med så bra spelare runt mig, som bland annat har gjort det möjligt att göra målen. Det är hela lagets förtjänst.

Juryn består av representanter från Sportbladet, Viaplay, Elitfotboll Dam, Svenska spel samt ligans kaptener.

OBOS Damallsvenskans huvudsponsor Svenska spel skänker varje månad 10,000kr till vinnande klubbs samhällsprojekt.