• Huvudsponsor
    Titelsponsor
Fredag Fre 3 November Nov
Söndag Sön 5 November Nov
Lördag Lör 11 November Nov

Sen svensk kvittering mot Italien i Nations League

31 oktober 2023 21:29

I ett kallt och blåsigt Malmö räddade en sen svensk kvittering en poäng till Sverige mot Italien i tisdagens Nations League-möte.


Sverige – Italien 1-1

Sverige välkomnade Italien på Eleda Stadion i Malmö under tisdagskvällen. Matchen inleddes med ett aggressivt Sverige som skapade farligheter, men ganska snart bjöds Italien in i matchen och därefter skapade Sverige, precis som Italien, flera halv-chanser. Men inget av lagen kom riktigt nära ett ledningsmål förrän det small till i andra halvlek. En timme in i matchen hittade Valentina Giacinti rätt och gav gästerna ledningen. Det såg länge ut att bli matchens ända mål – fram till minut 96. På tilläggstid kvitterade Linda Sembrant för Sverige på en hörna och slutresultatet skrevs till 1-1.

Kvällens resultat försvårar Sveriges chanser att ta sig till OS nåsta sommar då det bara är de två bästa lagen i Nations League (plus värdnationen Frankrike) som kvalificerar sig till mästerskapet. Blågult är fem poäng bakom Spanien med två matcher kvar av gruppspelet och har dessutom de regerande världsmästarna på bortaplan i den sista omgången. Bara en nation går vidare från gruppspel till slutspel.