Klar hemmaseger för Linköping FC
Publicerad: 2023-03-31
OBOS Damallsvenskan
Linköping FC gick upp i en 3–0-ledning redan i den första halvleken hemma mot FC Rosengård och kunde till slut vinna med klara 4–1 i fredagskvällens möte.

Linköping FC – FC Rosengård 4-1

Efter en färgsprakande första halvlek visade resultatskylten siffrorna 3–0. Linköping FC hade inlett starkt i fredagens hemmamöte med FC Rosengård och målskyttar under den första halvleken blev i tur och ordning Cornelia Kapocs, Olga Ahtinen och Cathinka Tandberg. I början av den andra halvleken kunde Yuka Momiki utöka till 4–0 på straff. Gästande FC Rosengård fick i den 58:e minuten in ett reduceringsmål via Sofie Bredgaard, men närmare än så kom laget aldrig.

IK Uppsala – Hammarby 0-2

Två nya mål och tre nya poäng för Hammarby. Så sammanfattar vi lördagens länsderby på Studenternas. Matilda Vinberg gav gästerna ledningen redan i den åttonde matchminuten – men matchen levde sedan ända in på stopptid. Då dök nyförvärvet Sara Kanutte Fornes upp med sitt första mål i Hammarby-tröjan och satte spiken i kistan.

IFK Kalmar – IFK Norrköping 0-3

Söndagen inleddes på Guldfågeln Arena i Kalmar där IFK Kalmar välkomnade IFK Norrköping i ett kamratmöte. Där skulle det bli en klar bortaseger. Målskyttet inleddes dock först mot slutet av den första halvleken och det via Vilma Koivisto. Ett par minuter senare satte My Cato dit tvåan och laget gick till halvtidsvila med en tvåmålsledning. Med knappa 20 minuter kvar att spela av matchen fastställde Diljá Ýr Zomers slutresultatet till 0–3.

Djurgården – KIF Örebro 0-2

I Stockholm var det KIF Örebro som tog hand om alla tre poängen i mötet med Djurgården. Efter en mållös första halvlek satte Maja Bodin dit 0–1 i den 49:e minuten. Och bara tre minuter senare utökade Örebro via Regan Steigleder. 0–2 hölls sedan hela vägen in i mål och segern var ett faktum.

Piteå IF – Kristianstads DFF 1-0

Det såg ut att sluta mållöst på LF Arena där Piteå IF under söndagen ställdes mot Kristianstads DFF. Men i den 87:e minuten klev Anam Imo fram och frälste hemmalaget genom att sätta dit 1–0-målet. Tre poäng till Piteå IF.

Vittsjö GIK – BP 2-0

Hemmalaget Vittsjö GIK säkrade säsongens första seger via 2–0 mot BP. Efter knappa 25 minuters spel tilldömdes hemmalaget en straffspark som Jutta Rantala sköt in i nät. Samma Rantala höll sig också framme och kunde sätta dit 2–0 i mitten av den andra halvleken. Ett mål som spikade slutresultatet, 2–0.

Växjö DFF – BK Häcken 0-4

På Visma Arena blev det stort målkalas under söndagseftermiddagen – och det var gästande BK Häcken som var på spelhumör. Rosa Kafaju inledde målskyttet i den 33:e minuten och det kom att bli den första halvlekens enda mål. Men i den andra halvleken tuggade laget från Hisingen igång och kunde få in tre raka. Målskyttar i tur och ordning blev Anna Anvegård, Stine Larsen och Rosa Kafaju.