FC Rosengård tar bronset i Svenska Spel F19

7 november 2021 13:53
Svenska Spel F19

Efter en spännande avslutning av bronsmatchen står det klart att FC Rosengård plockar hem bronsmedaljerna.

Efter fredagens semifinaler stod det klart att det skulle bli en bronsmatch mellan ettan och tvåan från den södra F19-serien, FC Rosengård och KIF Örebro. Lagen möttes två gånger under säsongen och hade inför dagens möte vunnit vars en match. KIF Örebro vann med 1–0 hemma och FC Rosengård vann sin hemmamatch med 4–2.

Söndagens möte hann knappt dra igång innan Cajsa Rubensson satte ledningsmålet för FCR. Rubensson som gjort flest mål av alla i F19-serierna (20 mål på 14 matcher i seriespelet) kom in från högerkanten och placerade in 1–0 för skåningarna. Ett skärrat KIF Örebro kom in i matchen och tog över matchbilden ju längre tiden gick. Mitt i den andra halvleken hade man ett farligt skott som tog i stolpen och en nick som gick precis utanför. Men när det såg ut att närma sig kvittering stack FC Rosengård upp i en kontring och nyinbytta Lisa Eleonora Klingvall satte 2–0 i den 87:e minuten.

KIF Örebro reducerade visserligen minuten senare, men FC Rosengård höll undan och fick fira en tredjeplats och ta emot bronsmedaljer.