Söndag Sön 21 April Apr
Måndag Mån 22 April Apr

Ingen final för FC Rosengård

5 november 2021 22:20

Det blir två lag från den norra F19-serien som gör upp i finalen av Svenska Spel F19-slutspelet. Umeå IK besegrade FC Rosengård med 2–0 på fredagskvällen och möter nu BP på söndag.

Umeå IK fick en smakstart i semifinalen mot FC Rosengård när Elise Johansson, redan i den nionde minuten satte ledningsmålet. Den första halvleken var tight och jämn efter målet och bjöd på mängder av tuffa närkamper. Samtidigt fick vi se fina och finurliga insatser från båda lagen. Några fler mål blev det dock inte innan domaren blåste för pausvila.

I den andra halvleken skapade FC Rosengård ett par farligheter, men avsluten från de vitklädda gick allt som oftast över målet. Istället stod Monica Jusu Bah för en soloprestation i den 70:e minuten. Hon dribblade sig in i straffområdet från sin högerkant och placerade in 2–0-målet till höger om målvakten. Jusu Bah, som gjort tio mål för UIK i Elitettan i år, firade högljutt tillsammans med sina lagkamrater som nu kände att finalen inte var långt borta.

Ett par minuter efter 2–0-målet hade Umeås Lisa Björk ett skott i ribban, men några fler mål fick vi inte se i matchen. Umeå vinner med 2–0 och ställs nu mot BP i finalen på söndag. Matchen startar 13.30 och sänds på obosdamallsvenskan.se.

För FC Rosengårds del blir det match om tredjepris mot KIF Örebro. Den matchen startar klockan 11.00 på söndag.