• Huvudsponsor
    Titelsponsor
Söndag Sön 29 Augusti Aug
Måndag Mån 30 Augusti Aug
Lördag Lör 4 September Sep
Söndag Sön 5 September Sep
Lördag Lör 11 September Sep
Söndag Sön 12 September Sep
Lördag Lör 25 September Sep
Söndag Sön 26 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt
Söndag Sön 3 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt

Road to OBOS Damallsvenskan - FC Rosengård

3 maj 2021 13:07
Intervju

I detta avsnitt besöker vi FC Rosengård, klubben som huserar på Malmö IP. Vi har tagit oss dit för att träffa några utav klubbens profiler. Vi möts av en väldigt välkomnande och familjär känsla men här bor även en jagande och tävlingsinriktad klubb som inte tummar på målen.


Eldsjälen Barbro Nilsson är den som varje dag tar sig till Malmö IP, ser till att klubben och ren och fräsch och att rätt sak står på rätt plats. Hon ser till att det känns ombonat, välkomnande och mysigt. Barbro välkomnar oss och visar oss runt i klubben.

Tränaren Jonas Eidevall pratar taktik, mål, CL Truppen, taktik, strategi, vilka är årets bataljer, lagets styrkor osv. Hur ser ambitionerna ut? Prioriteringar framöver? Hur ser de ut? Revision från säsongen 2020? Vad har de tagit med sig till året och hur ska de vinna OBOS Damallsvenskan 2021?

Supertalangen Jelena Čanković är en av ligans mest tekniska spelare och nu kanske Isak har tagit sig vatten över huvudet? I avsnittet utmanar Isak Jelena i en nicktävling. Hur är hennes tävlingssinne och framförallt hur är hon på att kontrollera bollen på huvudet? Vi får även tid att prata ambitioner och långsiktiga mål.

Therese Sjögran om lagbygge, damfotbollens snabba utveckling, hur säljer man en spelare dessa tider och är damfotbollen på väg att komma ikapp herrarnas i form av kostnader för spelare och löner? Hur ser bygget av laget ut? CL kontra OBOS damallsvenskan, klarar ni båda på den trupp ni har? Hur ser hon på sommarfönstret. Dessutom så förstår vi att tävlingsskallen bor kvar i Therese, nu är det hon som utmanar Isak i pingis..

Vi tar en walk en talk och en falafel-lunch med backstjärnan Nathalie Björn. Money talks är etiketten för vart hennes nästa steg i karriären tar henne. FC Rosengård, skadan och årets bataljer är det vi pratar om. Vad tror hon om säsongen hur ser truppen ut, vad pratas det om för ambitioner denna säsong? Hur ser hon på sin egen karriär, vart landar drömmarna?