Rosengård enkelt vidare – Göteborg utslaget
Publicerad: 2020-12-16
Det blev en enkel resa för FC Rosengård till åttondelsfinalen i Champions League. För Göteborg blev det dock uttåg efter 0-3 borta mot Manchester City.

Kopparbergs/Göteborg låg under med 2-1 efter hemmamatchen och hade ett tufft utgångsläge inför dagens retur mot Manchester United i England. Hemmalaget City tog ledningen i den 37:e minuten och då var det en lång väg att vandra för de nyblivna Svenska mästarna. Efter två mål av inbytta Georgia Stanway i den andra halvleken slutade matchen 3-0 till City och således 5-1 sammanlagt.

För FC Rosengård gick det bättre. Efter 7-0 från bortamötet med goergiska WFC Lanchkhuti gick man på knock även hemma på Malmö IP. 5-0 i paus blev till slut 10-0 och en sammanlagd seger med 17-0. Sofie Svava, som spelade sin sista match i Rosengårdströjan, spelade fram till tre av målen i första halvlek och Johanna Rytting Kaneryd, som ju spelar i Göteborg nästa säsong, gjorde ett mål och spelade fram till två. Målgladast av alla var dock Jelena Cankovic. Serbiskan stod för tre mål och spelade dessutom fram till ett.

Lottningen till åttondelsfinalerna går av stapeln den 16 februari och matcherna spelas under de två första veckorna av mars 2021.

Joakim Forsell
HUVUDSPONSOR
TITELSPONSOR
SÄNDNINGSPARTNER