• Huvudsponsor
    Titelsponsor
Fredag Fre 3 November Nov
Söndag Sön 5 November Nov
Lördag Lör 11 November Nov
Lördag Lör 13 April Apr
Söndag Sön 14 April Apr
Fredag Fre 19 April Apr
Lördag Lör 20 April Apr
Söndag Sön 21 April Apr
Måndag Mån 22 April Apr

Blackstenius tvåmålsskytt i OS-premiären

21 juli 2021 12:31

Det svenska landslaget fick en flygande start i OS och körde över de regerande världsmästarna från USA. Stina Blackstenius gjorde både det första och det andra målet när Sverige vann med 3-0.


Det sågs som tuffast möjliga start på en turnering. På andra sidan gräsmattan väntade de regerande världsmästarna som gått obesegrade i 44 raka matcher och inte släppt in mål på de senaste sex. Men i OS-premiären i Tokyo var det det svenska landslaget som såg ut som världens bästa lag.

Tre spelare från OBOS Damallsvenskan tog plats i startelvan. Filippa Angeldahl och Caroline Seger på mittfältet och Stina Blackstenius i en central anfallsroll. Och det var Blackstenius som skapade rubrikerna. Skyttedrottningen från vårsäsongen (elva mål i OBOS Damallsvenskan) nickskarvade in ledningsmålet i den 25:e minuten och Sverige tog med sig 1-0–ledningen in i pausvilan.

I den andra halvlekens åttonde minut höll sig Blackstenius framme igen, Efter en hörna från höger fick hon fritt fram i straffområdet och tryckte upp 2-0 i nättaket.

Efter 2-0–målet byttes FC Rosengårds Olivia Schough och Lina Hurtig från Juventus in och när just Lina Hurtig skallade in 3-0 med 20 minuter kvar kändes segern säkrad. OS-laget hade fått precis den start man drömt om och förbundskapten Gerhardsson lät både Hammarbys Madelen Janogy och FC Rosengårds Hanna Bennison få en kvarts speltid.