• Huvudsponsor
    Titelsponsor
Måndag Mån 4 September Sep
Fredag Fre 8 September Sep
Lördag Lör 9 September Sep
Söndag Sön 10 September Sep
Fredag Fre 15 September Sep
Lördag Lör 16 September Sep
Söndag Sön 17 September Sep
Idag 1 Oktober Okt
Måndag Mån 2 Oktober Okt
Fredag Fre 6 Oktober Okt
Lördag Lör 7 Oktober Okt
Måndag Mån 9 Oktober Okt
Fredag Fre 13 Oktober Okt
Lördag Lör 14 Oktober Okt
Söndag Sön 15 Oktober Okt

Sverige höll undan – klart för semifinal

11 augusti 2023 11:45
OBOS Damallsvenskan

Sverige besegrade Japan med 2–1 i fredagens VM-kvartsfinal och är därmed klart för semifinal mot Spanien.


Sverige fortsätter att avancera i VM-slutspelet i Australien och Nya Zeeland. Efter fredagens kvartsfinalseger mot Japan står det klart att det blir två matcher till för det svenska landslaget. Först ut: semifinal mot Spanien på tisdag.

Blågults speciella målskytt Amanda Ilestedt gav Sverige ledningen i den första halvleken – mittbackens fjärde mål i mästerskapet – och i inledningen av den andra så ökade Filippa Angeldahl på till 2–0 på straff.

Japan fick även de chansen från straffpunkten, men Riko Ueki sköt i ribban från elva meter. Också en frispark skickades i ribban innan Honoka Hayashi fick in en reducering i den 87:e minuten. Sverige kunde dock hålla tätt under de elva tilläggsminuterna och säkra en semifinalplats.

Som vanligt startade både BK Häckens Elin Rubensson på mittfältet och Hammarbys Jonna Andersson på vänsterbacken för Sverige. Anderssons klubbkamrat Madelen Janogy byttes in i den andra halvleken, och de båda fick sedan sällskap på planen av Maika Hamano då Bajen-mittfältaren gjorde sina första mästerskapsminuter för Japan när de jagade en kvittering.