Momiki lämnar LFC
Publicerad: 2023-12-11
OBOS Damallsvenskan
Yuka Momiki hjälpte Linköping FC till en tredjeplats i tabellen i år. Nu står det dock klart att den 27-åriga poängdrottningen går vidare i karriären. – Det är svårt att förklara hur tacksam jag är och hur lycklig jag har varit här, säger Momiki om tiden i LFC.

Yuka Momiki kom på delad första plats i poängligan i år med sina 15 mål och sju målgivande framspelningar. Hennes insatser var avgörande när Linköping FC tampades om guldet ända in i sista omgången, där man till slut tog bronset. Men nu, två och ett halvt år efter att hon kom till Linköping för första gången, går Momiki vidare i karriären.

– Det är svårt att förklara hur tacksam jag är och hur lycklig jag har varit här. Jag älskar det här laget så mycket och människorna runtomkring. Men jag hoppas att ni har känt av det, både av det jag har gjort på planen och utanför. Jag är så stolt över att ha skapat tajta band med er alla och det är därför alla ögonblick med Linköping har varit mycket speciella för mig, säger Momiki till LFC:s webbsida.

Jonas Jacobson
HUVUDSPONSOR
TITELSPONSOR
SÄNDNINGSPARTNER