• Huvudsponsor
    Titelsponsor
Fredag Fre 13 Maj Maj
Söndag Sön 15 Maj Maj
Måndag Mån 16 Maj Maj
Fredag Fre 20 Maj Maj
Lördag Lör 21 Maj Maj
Söndag Sön 22 Maj Maj
Idag 23 Maj Maj
Fredag Fre 27 Maj Maj
Söndag Sön 29 Maj Maj
Måndag Mån 30 Maj Maj
Onsdag Ons 1 Juni Jun
Fredag Fre 3 Juni Jun
Söndag Sön 5 Juni Jun

Matchbladet – Inför omgång 3

14 april 2022 13:08
OBOS Damallsvenskan

Påsken och den tredje omgången av OBOS Damallsvenskan står för dörren. Här får du koll på det du behöver inför helgens omgång.


Två omgångar är spelade och alla lag har redan tappat poäng. Både Djurgården och Hammarby står på noll pinnar efter sina inledande matcher och är ute efter revansch i helgen. Alla matcher sänds som vanligt på Viaplay och fredagens möte mellan Djurgården och FC Rosengård kantas av studio från 15.45. Här är förutsättningarna inför påskhelgens sex bataljer.

Fredag 15.00 AIK – BK Häcken

BK Häcken visade, efter snökaoset i Umeå, klassen i den andra omgången och körde över Hammarby på Bravida Arena. Stine Larsen satte två i princip identiska straffar, men matchens stora behållning var Mille Gejl Jensens 4–0-mål som hon elegant lyfte över Anna Tamminen i Bajenmålet. Om Häcken kommer upp i samma fart som mot Hammarby blir det tufft för AIK. Gnaget vann sin premiär mot KIF Örebro, men fick se sig besegrade av nykomlingen IFK Kalmar i omgång 2. När lagen möttes förra året fick vi se två helt olika matcher. I Göteborg vann BK Häcken med hela 10-0, men i returen i Stockholm slutade mötet 0-0. Återstår att se vad vi får se för match den här gången.

Fredag 16.00 Djurgården – FC Rosengård

Nollpoängaren Djurgården ställs mot en av de stora guldfavoriterna Rosengård i den tredje omgången. Ett mål framåt och sex bakåt måste förbättras för att de blårandiga inte ska bli frånsprungna. Rosengård vann sin premiärmatch, men ett sent Vittsjömål från Jutta Rantala såg till att det bara blev en pinne i den andra omgången. När lagen möttes på Stadion i Stockholm i fjol var det säsongens sista omgång och FC Rosengård vann med 3-0 och lyfte Kronprinsessan Victorias pokal mot novemberhimlen.

Fredag 16.00 Umeå IK – Vittsjö GIK

Två lag som inte vunnit ännu möte på arenan i Umeå. Vittsjö är, efter den sena kvitteringen mot FC Rosengård, fortsatt obesegrade, men jagar sin första seger. Umeå inledde säsongen med att kryssa mot BK Häcken, men fick en rejäl stjärnsmäll när BP vann med 3-0 innan landslagsuppehållet. Henna Riikka Honkanen gjorde målet i det oavgjorda mötet med Häcken och är den som ska visa vägen för de svartklädda. När Umeå tog hem Elitettan i fjol vann man tolv och spelade en oavgjord på sina 13 hemmamatcher. Kan Vittsjö bryta den enormt fina hemmasviten?

Lördag 13.00 IFK Kalmar – Linköping FC

Kalmar förlorade stort mot Kristianstad i premiären, men vinden vände snabbt och i den andra omgången slog man AIK i hemmapremiären. För Linköping har OBOS Damallsvenskan inletts med en seger och en oavgjord och laget är med i den tidiga toppen av tabellen. I lördagens enda match får vi förhoppningsvis en påskkaramell där båda lagen går för seger på Guldfågeln Arena. Juliette Kemppi gjorde två mål för IFK Kalmar i förra omgångens seger, blir det fler nu?

Söndag 13.00 BP – KIF Örebro

Efter en starkt insats, men förlust, mot FC Rosengård plockade BP sina tre första poäng i OBOS Damallsvenskan någonsin när nykomlingskollegan Umeå besegrades med 3-0. Mathilda Johansson Prakt gjorde lagets historiska förstamål i högsta serien och det följes upp av mål från Frida Thörnqvist och Klara Andrup. KIF Örebro har också inlett med en seger och en förlust. I premiären förlorade man mot AIK innan de tre första poängen säkrades i andra omgången mot Djurgården. Mot DIF var det lagets finska spelare som visade vägen. Amanda Rantanen satte ledningsmålet och det följdes upp av 2-0 från Elli Pikkujamsa. Båda de spelarna har varit iväg med det finska landslaget och återvänder nu efter kryss mot Slovakien och storseger mot Georgien. Finland är tvåa i den grupp som Sverige redan vunnit.

Söndag 15.00 Hammarby – Piteå IF

Hammarby har två raka förluster och behöver poäng för att få tillbaka självförtroendet. 0-3 mot Eskilstuna följdes upp av 1-4 mot BK Häcken och nu väntar Piteå på hemmaplan. Piteå inledde säsongen just i Stockholm och körde över Djurgården på Tele2 Arena. I den andra omgången kryssade man mot Kristianstad och har fått en fin start på 2022. Piteå har gjort sex mål än så länge och har fem olika målskyttar (det sjätte är ett självmål). Kan man fortsätta den fina trenden? Hammarby är efter premiären på Tele2 Arena tillbaka på Hammarby IP och det har (på torsdagen) sålts drygt 1000 biljetter till matchen.

Måndag 17.00 Kristianstads DFF – Eskilstuna United

Kristianstad vann premiären stort innan man kryssade i Piteå i omgång 2. Det stora utropstecknet än så länge är lagets offensiv där Tabby Tindell stått för tre mål och Evelyn Vieks gjort två i inledningen på säsongen. För Eskilstuna vändes en drömpremiär mot Hammarby till något betydligt sämre i förlustmatchen mot Linköping. Nu är det dags att komma upp på hästen igen. KDFF är obesegrade mot Eskilstuna sedan 2019 och vann det här mötet i fjol. Lagen möttes i en träningsmatch i februari och då vann KDFF med hela 5-1. Återstår att se hur Eskilstuna ska vända på trenden.

Missa inte: Hammarby och Djurgården står på noll poäng efter två omgångar. Det börjar bli dags att plocka poäng om man inte ska hamna för långt bakom direkt.

Missa inte 2: Fortsätter Kristianstads offensiv att leverera? Håll koll på annandagen!

TV: Alla matcher går precis som vanligt hos Viaplay.