Sen CL-kvittering ger Rosengård hopp
Publicerad: 2021-03-03
Champions League
Trots ett kraftigt spelövertag blev det bara oavgjort för FC Rosengård i den första åttondelsfinalen i Champions League. Österrikiska St. Pölten kontrade in dubbla mål och hade en tvåmålsledning. Men en sen kvittering från Caroline Seger ordnade ett bättre utgångsläge inför returmötet.

FC Rosengård gick in i dubbelmötet med St. Pölten som favoriter och inledde hemmamötet bäst. De vitklädda skåningarna hade mest boll och skapade flera halvchanser, men när det första målet kom var det gästerna som gjorde det.

En utspark från målvakten nickskarvades vidare och Maria Mikolajova fick ett friläge. Osjälviskt valde hon dock att släppa bollen i sidled och där fyllde Mateja Zver på och tryckte in ledningsmålet.

Redan innan minuten var spelad av den andra halvleken utnyttjade Zver den dåliga kommunikationen i Rosengård, snappade upp bollen och löpte ifrån försvararna. Fri med Stephanie Labbé gjorde hon inga misstag och satte dit tvåan.

FC Rosengård ökade tempot och det hettade till ordentligt framför gästernas mål vid ett flertal tillfällen. Men Rosengård hade inte marginalerna på sin sida. Mimmi Larsson fick felträff när hon bara skulle rulla in en reducering från nära håll.

Till slut fick Rosengård dock hål på gästernas Isabella Krescher. I den 68:e minuten plockade Sanne Troelsgaard behärskat ner bollen i offensivt straffområde och lyfte in bollen över Krescher.

På tilläggstid kom också kvitteringen. Efter en av många hemmahörnor hamnade bollen framför fötterna på lagkapten Caroline Seger. Seger tryckte in 2-2 och såg till att FC Rosengårds utgångsläge ser något bättre ut inför returen den 10:e mars.