• Ligasponsorer

Lördag Lör 26 Oktober Okt
Lördag Lör 27 Juni Jun
Söndag Sön 28 Juni Jun
Lördag Lör 4 Juli Jul
Söndag Sön 5 Juli Jul
Onsdag Ons 8 Juli Jul
Fredag Fre 10 Juli Jul
Lördag Lör 11 Juli Jul
Onsdag Ons 15 Juli Jul
Söndag Sön 19 Juli Jul

Rysaren i årets sista omgång

24 oktober 2019 13:04
INFÖR MATCH

Det är upplagt för en riktig rysare i den sista omgången av årets OBOS Damallsvenskan när det ska avgöras om LB07 eller Djurgårdens IF FF får fortsatt kontrakt i högsta ligan.


Förra säsongen var otroligt spännande i toppen inför den sista omgången när tre lag hade chansen att vinna ligan och som vi minns blev det ett drama ända in i säsongens sista skälvande minuter innan guldet säkrats av Piteå IF DFF och jublet på LF Arena gick inte att missa. Årets guldstrid avgjordes definitivt i näst sista omgången när FC Rosengård spelade oavgjort mot Vittsjö GIK hemma på Malmö IP och fick ta fram guldhattarna för elfte gången i klubbens historia. Även den åtråvärda andraplatsen som likt för vinnarna betyder spel i uefa womens champions league blev klar i samma omgång och Kopparbergs/Göteborg FC knep den för andra året i rad.

Men att spänningen i årets liga är över när sista omgången ska spelas är långt ifrån sant, då en riktig streckrysare kommer att utspela sig. Djurgårdens IF FF, som var topptippade inför starten av säsongen, har haft en tung säsong och huserat i den nedre delen av tabellen och på slutet även under nedflyttningstrecket. Lika har det sett ut för skånska LB07 som inte hittat spelet under året. I den näst sista omgången förlorade LB07 borta mot Linköpings FC samtidigt som Djurgården tog en för laget mycket viktig poäng efter kapten Mia Jalkeruds kvittering med två minuter kvar av ordinarie tid i det spännande 3-3 mötet mot Piteå på Stockholm stadion. Det målet och poängen betydde att de gick om LB07 i tabellen på lika poäng men med fem mål mer gjorda än skånskorna.

Det är läget inför den tjugoandra och sista omgången. LB07 möter i denna sista spännande match hemma ett Kopparbergs/Göteborg FC som vill avluta året på bästa sätt på Limhamns IP, en match som du förutom våra sändningar på obosdamallsvenskan.tv även ser i Sportkanalen. Djurgården åker till Vittsjö IP för att ta sig an Vittsjö GIK som spelar för tredjeplatsen i tabellen. Den matchen sänds även i SVT med studio på plats.

Övriga matcher i omgången ser du givetvis som alltid live i obosdamallsvenskan.tv