Målfyrverkeri av Piteå mot KIF Örebro
Publicerad: 2022-04-24
OBOS Damallsvenskan
OBOS Damallsvenskans femte omgång bjöd på fyra mål från Piteå, ett oavgjort toppmöte på Hisingen, säsongens första Djurgårdenseger och nya Mia Persson och Tabby TIndell-mål. Bland mycket annat.

Piteå IF – KIF Örebro 4-1

Piteå tog sin tredje seger på de inledande fem omgångarna då man hemmavann mot KIF Örebro med hela 4-1. Katrina Guillou förde upp laget i en 2-0-ledning i den första halvleken innan Hanna och Fanny Andersson dubblade siffrorna efter pausvilan. Amanda Rantala tröstmålade sedan för Örebro i slutminuterna med matchens kanske vackraste mål, ett välplacerat långskott i bortre krysset.

AIK - Vittsjö GIK 0-3

Jutta Rantala slig till med ett hattrick när Vittsjö reste till Stockholm för bortamatch mot AIK. Det första målet var förvisso ett inlägg som tappades in i eget mål, men 2-0 var en stensäker straffspark och 3-0 ett långskott som flög över målvakten och in i bortre hörnet.

Hammarby – Umeå IK 2-0

Hammarby tog säsongens andra seger då man vann hemma mot nykomlingen Umeå IK. Vilde Hasund avslutade ett rappt anfall längs vänsterkanten med att bredsida in 1-0 efter en halvtimmes spel, och i matchens slutskede kunde Ellen Wangerheim stänga tillställningen med sin väl avvägda nick vid bortre stolpen.

BK Häcken – FC Rosengård 2-2

Med sitt femte mål för säsongen inledde Mia Persson målskyttet i toppmötet när hon gav gästerna ledningen i toppmötet på Hisingen. Men hemmalaget kom tillbaka och bara tre minuter efter skåningarnas ledningsmål kvitterade Stina Larsen. Johanna Rytting Kaneryd gav sedan hemmalaget ledningen, men det slutade oavgjort. Caroline Seger satte 2-2 från straffpunkten och båda lagen står på elva poäng efter fem spelade matcher.

Kristianstads DFF – Linköping FC 1-0

Linköping låg med i toppen inför matchen, men det blev hemmalaget KDFF som fick fira tre poäng. Tabby Tindell satte matchens enda mål och hennes femte balja för säsongen innebar seger för skåningarna.

IFK Kalmar – BP 1-0

Det blåvita hemmalaget säkrade sin andra seger för säsongen och det var Jessica Ayers som gjorde matchens enda mål.

Djurgården – Eskilstuna United 2-0

Stockholmarna tog sin första seger och säsongens första poäng när Eskilstuna besegrades på Stadion. Hayley Dowd satte ledningsmålet från straffpunkten redan efter sju minuters spel. Långt in på den andra halvlekens tilläggstid gjorde sedan Lova Lundin 2-0 och Blåränderna fick äntligen jubla i OBOS Damallsvenskan.