• Ligasponsorer

Söndag Sön 30 Augusti Aug
Fredag Fre 4 September Sep
Lördag Lör 5 September Sep
Söndag Sön 6 September Sep
Fredag Fre 11 September Sep
Söndag Sön 13 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Söndag Sön 27 September Sep
Måndag Mån 28 September Sep
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Söndag Sön 4 Oktober Okt
Fredag Fre 9 Oktober Okt
Söndag Sön 11 Oktober Okt
Hemma
LB07
LIM
Borta
Linköping
LFC

Matchbladet - Omgång 10

31 juli 2019 22:00

Eskilstuna United bogserar framåt i nyfunnen växel medan profilstarka DIF och LFC har desto hungrigare poängmagar under återstarten; LB07 är ute på tungsprunget gräs när Växjö segrar i bottenstriden; ny målkavalkad på Malmö IP ser till att FCR åter toppar tabellen, och Vittsjö tvålar till sin lokalkonkurrent i superderbyt.


Ja, OBOS Damallsvenskan är fortsatt den liga där man inte har råd att slappna av för en sekund. Vi inleder med att kika på hur omgång 9 såg ut.

På Myresjöhus Arena väntade en för stunden avgörande drabbning vid nedflyttningsstrecket när Växjö DFF välkomnade laget från Limhamn. Hemmalaget blåste på från start och dominerade större delen av matchen. När man först fick hål på gästerna var det en kämpig uppförsbacke för LB07.

Och hemmalaget trampade på. VM-bronsinnan Anna Anvegård rundade Vera Varis och placerade in sitt andra för dagen innan kollegan Signe Holt Andersen ökade på till 3-0 direkt efter paus. LB lyckades förvisso reducera genom det amerikanska nyförvärvet Dallas Dorosy men har mycket att grubbla över inför kommande två hemmamatcher mot toppmotstånd.

Ett annat tungt resultat för ett Skånelag kom på Kristianstad Fotbollsarena. Eller ja, det beror lite på med vilka ögon man ser på det. De orangeklädda åkte på en riktig förnedring hemma mot lokalkonkurrenten Vittsjö. En tuff match på förhand mellan två fysiskt starka lag och där gästerna kommit från en kämpig förlust mot KGFC dessförinnan.

Första målet fick sätta ton: både för matchen och den sjungande bortaklacken. Markoolios gamla dänga "Mera Mål" ekade högt över vallen. Och man fick svar på tal. Gästerna rullade in både 0-2 och 0-3 innan slutvisslan ljöd och gick därmed om Kristianstads DFF i tabellen.

Desto målsnålare blev det på Valhalla IP när mångas överraskning såhär långt höll emot en hårt pressande serieledare. Kopparbergs/Göteborg hittade inte nät och istället kunde KIF Örebro åka hem med nya bortapoäng efter 0-0. Ingen vågar längre tippa Nerikelagets matcher, om man får tro lagets egna Twitterkonto. Nog hade inte många trott att man skulle ligga 3 poäng från serieledning efter drygt halva säsongen.

En annan jämn och mållös batalj fick vi bevittna på Linköping Arena där fjolårsvinnaren från norr gästade årets inför säsongen favorittippade guldkandidat. Stjärnspäckade LFC lyckades för andra matchen i rad inte spräcka målnollan framåt, men höll åtminstone tätt för en poäng den här gången.

Piteå, å andra sidan, fick sitt flyg inställt till matchen och tvingades ta bussen hela vägen ner till Linköping. Snacka om sladdriga ben. Men man stod upp och har inför nästa tuffa drabbning ikväll kunnat stanna kvar i den södra delen av landet för mer optimala förberedelser.

Och så till matchen på Tele2 mellan Djurgården och Eskilstuna United. Publikfesten kunde förvisso slutat bättre sett ur hemmalagets ögon - som efter vinsten i slutminuterna mot nästjumbon senast trodde sig ha rattat in på vinnarspåret. Men United ville annat och efter Loreta Kullashis fullträff från distans gavs gästerna hopp om tre poäng.

Det var chansrikt åt båda håll ett tag innan en ny fullträff letade sig förbi Jennifer Pelley i Djurgårdskassen. När sedan Eskilstuna kontrade in 3-0 i slutminuterna var saken biff. Djurgårdens ambitioner får vänta på sig - vi har ett nytt tuffande tåg på väg uppåt i tabellen.

Samtidigt ångar även FC Rosengård på efter ny storvinst på Malmö IP. Kombinationen landslagsrutin och spännande nyförvärv har gjort susen för Malmöklubben under omstarten: 11-1 i målskillnad och upp i serieledning. Nämnvärd notis: Jelena Čankovićs fotbollsgodis i sommarsolen - framspelningen till Hailie Mace 4-1 kan ses i omröstningen för omgångens mål.

Du finner omröstningen på Facebook, i vanlig ordning, och röstar på den prestation du tycker utmärker sig lite extra. Förutom FC Rosengårds balja finns stekheta Loreta Kullashis kanon från Tele2 Arena och Tove Almqvists precisa nickmål i superderbyt på Kristianstad Fotbollsarena representerade. Förra omgångens vinnare blev Eskilstuna Uniteds Fanny Anderssons läckra lyftning.

Om bara några timmar sparkar vi igång samtliga sex matcher för omgången av OBOS Damallsvenskan, med matchstart kl. 19:00 på samtliga arenor. Vilka skrällar får vi se ikväll?

Växjö DFF - Kristianstads DFF

En ordentlig dominans senast i det superviktiga mötet med bottenkonkurrenten från Limhamn. Kristianstad åkte istället på däng i lokalderbyt med Vittsjö. Ska form eller revanschlusta vinna hem poängen? Roger Bengtsson finns med er i lurarna från Myresjöhus Arena.

Vittsjö GIK - FC Rosengård

Ett riktigt toppmöte och som så ofta ovisst på förhand. FC Rosengård i storform, men på bortagräset i Vittsjö är de rödblå en svår nöt att knäcka. Matchen visas även i Sportkanalen, där Richard Hermansson leder er igenom sändningen.

KIF Örebro DFF - Djurgårdens IF FF

Nykomlingen som fortsätter att imponera i topp eller Stockholmsgänget med ambition om mer. En betydande match för de båda lagens chanser i fortsättningen. Fabian Ahlstrand rattar sändningen från Behrn Arena.

Kopparbergs/Göteborg FC - Piteå IF DFF

Piteå har laddat upp i Göteborg efter förra matchens transportstrul, och tar nog gärna fler poäng efter en fin insats på Linköpings Arena senast. KGFC tappade serieledningen, men flåsar Rosengård i nacken. Albin Ohlin refererar från Valhalla.

Eskilstuna United DFF - Kungsbacka DFF

Hemmalaget går som tåget efter omstarten av OBOS Damallsvenskan och inför ligans bästa hemmasnitt är det svårt att förlora. Kungsbacka hoppas på mirakelpoäng när nu alla metoder räknas för att hänga kvar till 2020. Marcus Bühlund tar er igenom förutsättningarna på Tunavallen.

LB07 - Linköpings FC

Kämpiga resultat för hemmalaget hittills, och nu väntar ett hungrigt LFC som inte heller tagit önskvärt med poäng under omstarten. Gästerna klara favoriter, men är det någonstans LB07 överraskar är det på Limhamns IP:s konstgräs. Micke Dahl lotsar er igenom matchen på plats.

Är ditt lag på bortaplan till helgen? Följ då matcherna med oss på obosdamallsvenskan.tv. I vanlig ordning kan du också spela på OBOS Damallsvenskans matcher via svenskaspel.se.